Barvy, po kterých se hubne.

05.07.2013 21:05

Barevné ovoce a zelenina by měly být základem Vašeho každodenního menu. Jsou to potraviny s vysokým obsahem vitamínů a minerálů a podporují činnost vnitřního ústrojí a imunitního systému organismu.  Jíst více ovoce a zeleniny ale nestačí. Musejí to být správné druhy ovoce a zeleniny. Přemýšlíte-li, které potraviny jíst jen zřídka, může Vám jako vodítko posloužit barva. Mnoho hnědých a béžových karbohydrátů jako jsou těstoviny, fazole a brambory jsou sice zdravé, ale obvykle mají vysoký obsah kalorií.

 Barvy, po kterých se hubne.

 Zkrášlit vás může konzumace oranžového ovoce a zeleniny.

Že je hubnutí nuda? Ukážeme vám, že taková dieta může být i zábavná a plná barev.

Připadáte si unavená, bledá, oteklá a bez energie? Všechny chmury zažene tento veselý jídelníček. Odborně se nazývá ‚chromatická dieta‘ a spočívá v tom, že celý den konzumujete jídlo pouze jedné barvy.

Podobně zbarvené potraviny totiž často obsahují podobné látky a díky pravidelnému opakování dopřejete tělu vyváženou kombinaci všech důležitých živin, které jsou základem pro hubnutí.

Při červeném dni zničíme cukry, ve žlutém urychlíme trávení, v zeleném se zbavíme toxinů, v bílém dni upravíme cholesterol a oranžový nám dodá ten poslední punc krásy... Není to skvělé?

Jen malé upozornění: Nikdy bychom neměli jíst dva dny po sobě stejnou barvu. Látky v těle by se pak mohly dostat do nerovnováhy. Budete-li se držet pokynů, už za týden můžete být o kilo lehčí.

* Zelený den

Čím vám prospěje: Bojíte se, že po takové stravě zezelenáte? Naopak, konzumace zelených potravin vám jenom prospěje.https://d.jahho.cz/w/ostatni/0069_u6w5O_800x600.jpg

Zelenina této barvy vám poskytne pro organismus důležitou síru a kyselinu listovou a pomůže odstranit toxické látky, které se nám v těle nastřádaly z chemických výrobků.

Všechno to má velký vliv i na hubnutí. Nejpřínosnější je pak cibulová zelenina, která snižuje obsah tuku v krvi a udržuje zdravé srdce...

Z čeho vybírat: zelená jablka, brokolice, zelený chřest, kapusta, špenát, hlávkový salát, pažitka, petržel, lusky, hrášek, zelené hroznové víno, pórek, okurka, čekanka, bylinky, kiwi, cuketa, hrušky

Tip: Doporučujeme hlavně zelený hrášek, který má spoustu železa.

* Oranžový den

https://static.akcniceny.cz/foto/vyrobky/321250/321161.jpgČím vám prospěje: Mít krásnou broskvovou pleť - to je sen každé ženy. Přitom recept na zdravá líčka je tak snadný! Zkrášlit vás může konzumace oranžového ovoce a zeleniny!

Betakarotén v nich obsažený se shromažďuje ve vaší pokožce a vytváří hezkou barvu. V organismu se navíc přemění na vitamin A, který vykouzlí hebkou a pružnou pokožku bez celulitidy.

Z čeho vybírat: pomeranče, meloun, meruňky, broskve, mrkev, mango, papája, oranžové papriky, tykev, dýně, kari, šafrán, holandský oranžový sýr

Tip: Mezi pokrmy tohoto dne se skvěle hodí třeba i kuřecí maso na kari, vyzkoušejte také jehněčí na šafránu.

* Žlutý den

Čím vám prospěje: Chcete-li mít ploché bříško, vsaďte na žlutou. Tato barva přímo symbolizuje správné zažívání. To vám zaručí například cereálie, kteréhttps://www.gastropro.cz/FotoCache/Cat/orechy_mix.jpg navíc chrání tepny před škodlivými následky příliš těžké stravy.

V bramborách najdete tzv. pomalé cukry, které vám dodají energii na dlouhou dobu, v luštěninách najdete zase bohatý zdroj rostlinných bílko­vin, přitom obsahují i spoustu vitaminů a minerálů.

Z čeho vybírat: obilné cereálie, kukuřice, grepy, rýže, cizrna, čočka, hrách, brambory, těstoviny, mandle, ořechy, med

Tip: Pokud patříte k těm, kteří mají přecitlivělé trávení, nahraďte luštěniny třeba rýží a zaměřte se spíš na škrobovité potraviny, jako jsou brambory, těstoviny...

* Červený den

https://i.iinfo.cz/s/67/212_s-fazole.jpegČím vám prospěje: Slovní spojení ‚malinové rty‘ a ‚vášnivá rudá‘ nevznikla jen tak zbůhdarma. Tato barva se spojuje s krevním oběhem. Červené potraviny například regulují hladinu cukru v krvi, proto jimi můžete předejít třeba cukrovce a dokonce i některým druhům rakoviny. Specifické pig­men­ty jsou pak nezbytné pro zrak.

Z čeho vybírat: rajčata, řepa, červený rybíz, jahody, ostružiny, brusinky, maliny, modré hroznové víno, třešně a višně, červená jablka, červená paprika, červené fazole, červené maso

Tip: Vedle šťavnatých plodů neodbývejte ani bílkoviny. Dejte si třeba hovězí maso nebo tuňáka.

* Bílý den

Čím vám prospěje: Do bílého dne patří i obávané tuky, ale není se čeho bát, i ty jsou pro tělo nezbytné. Všechny uváděné potraviny jsou obzvláště bohatéhttps://www.coop.cz/magazin/1_2005/img/kvetak_02.gif na základní mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi.

Navíc obsahují vápník, bez kterého byste se vůbec neobešli. Dává pevnost kostem a nehtům, postará se i o krá­sné vlasy a bělost zubů.

Z čeho vybírat: mléko, kefír, tvaroh, vajíčka, bílé maso, ryby, kokosové ořechy, olej, sýry, banány, žampiony, kyselé zelí, květák

Tip: Jestliže vám ‚bílý den‘ zachutná ze všech nejvíce, můžete si jej dopřát i víckrát týdně.

 

 

UA-24374578-2

Kontakt

Libuše Bombačová

+420 724 257 131

Novinky

Inzerce zdarma

05.07.2013 15:23
<a href="https://www.inzeratyzdarma.cz"...

ONLINE PORADNA - Škola správného stravování

25.06.2013 13:00
Hledáte tipy a inspiraci pro zlepšení své kondice?...

ZDRAVÉ JÍDLO - BEZ LEPKU

27.03.2013 13:13
Koktejl vaše zdravé jídlo ve sklenici plnohodnotná...

Výživa a sport, stravování.

25.01.2013 12:55
Je několik zásad, které je potřeba při sportu mít na paměti...
Záznamy: 1 - 4 ze 4

Zajímavosti

Barvy, po kterých se hubne.

05.07.2013 21:05
Barevné ovoce a zelenina by měly být základem Vašeho...

Energetické tabulky

15.01.2013 00:00
K létu patří nejen velký výběr ovoce a zeleniny, ale...
Záznamy: 1 - 2 ze 2

Anketa

Co děláte, když Vás trápí nadváha?

Nic (317)
29%

Hladovým (77)
7%

Držím dietu, ale nevydržím dlouho. (527)
48%

Vyhledám rady na internetu (76)
7%

Redukce váhy Buněčnou výživou (95)
9%

Celkový počet hlasů: 1092